Saapuminen:
Lähtö:
Hae huoneet ja hinnat

Apuvälineet ja tarvikkeet

Aina arkielämä ei suju ilman apuvälineitä.  Anna meidän auttaa arjessa!

Apuvälinetarpeen arvioinnin lähtökohtana ovat asiakkaan tavoitteet toiminnalleen sekä toimintakyky ja toimintaympäristö. Apuväline on käyttäjän kannalta hyvä silloin, kun se ylläpitää tai lisää omatoimisuutta, parantaa elämänlaatua ja ehkäisee ennalta toimintakyvyn ongelmia. Apuvälineen on oltava turvallinen sekä kestävä sekä sen tulee vähentää palvelujen ja tukitoimien tarvetta sekä helpottaa lähihenkilöiden työtä.

Tarkoituksenmukainen apuväline on luonteva osa käyttäjänsä elämää. Apuväline mahdollistaa suoriutumisen erilaisista tehtävistä sekä helpottaa osallistumista elämän eri tilanteisiin. Päivittäisten toimintojen apuvälineitä ovat mm. henkilökohtaiseen hygieniaan, pukeutumiseen, ruokailuun, kodinhoitoon sekä turvallisuuteen liittyvät apuvälineet.

Tilaamalla pystymme toimittamaan lähes kaikenlaisia apuvälineitä. Toimintaterapeuttimme voi olla apuna kartoittamassa apuvälinetarvetta. Apuvälineen luovutuksen yhteydessä annamme apuvälineen käytön opetusta ja ohjeita apuvälineen huolloista.

”Apuväline on väline, laite tai vastaava, joka edistää tai ylläpitää henkilön toimintakykyä ja osallistumista silloin, kun se on vamman, sairauden tai ikääntymisen vuoksi heikentynyt.” (Apuvälinepalvelunimikkeistö terveydenhuoltoon 2004, Suomen Kuntaliitto)

Kauttamme voit ostaa ja tilata Respectan valikoimaan kuuluvia apuvälineitä. Toimintaterapeuttimme vastaavat apuvälinemyynnistä ja auttavat apuvälinevalinnoissa. Sovi tapaaminen apuvälinemyynnistä vastaavan toimintaterapeutin Sanna Mykkäsen kanssa puh. 040 481 3112.

Meillä on myynnissä esim. seuraavia arkielämää helpottavia apuvälineitä:

  • Erilaisia purkinavaajia
  • Keittiövälineitä
  • Kävelykeppejä
  • Kynsi- ja yleissaksia
  • Tarttumapihtejä

Tutustu Respectan tuotevalikoimaan sivustolla  www.respecta.fi