Saapuminen:
Lähtö:
Hae huoneet ja hinnat

Veteraanikuntoutus

Imatran Liikunta- ja Kuntoutumiskeskus kuntouttaa valtionkonttorin maksusitoumuksella  sotainvalideja ja sotaveteraaneja, sekä heidän aviopuolisoitaan. Kuntoutuksen piiriin kuuluvat myös sotalesket ja sotainvalidien lesket, sekä henkilöt, jotka ovat palvelleet laissa eräissä Suomen sotiin liittyvissä tehtävissä. Kuntoutukseen voi hakeutua myös Lotta Svärd -säätiön kautta.

Kuntoutuksen avulla tuetaan ja edistetään itsenäistä toimintakykyä ja  hyvää elämän laatua. Tarjoamme yksilöllisiä ja asiakaslähtöisiä kuntoutuspalveluja toimintakyky 3:een kuuluville kuntoutujille. Kuntoutujat ovat omatoimisia ja selviytyvät itsenäisesti päivittäisistä toiminnoista. Seuraavat ovat tunnusomaisia toimintakyvyn luokan 3 kuntoutujille:

 • selviytyy itsenäisesti ”hotellinomaisessa” ympäristössä
 • kykenee liikkumaan itsenäisesti joko apuvälineen kanssa tai ilman
 • ei tarvitse säännöllistä apua ruokailussa, pukeutumisessa tai WC:ssä käynnissä
 • sairaudet ovat lääkityksen ja hoidon osalta tasapainossa

KUNTOUTUSTYÖRYHMÄ

Kuntoutuksen sisällöstä vastaavat moniammatillinen työryhmä, johon kuuluvat lääkäri, sairaanhoitaja ja fysioterapeutti. Kuntoutusohjelmaan kuuluu myös omatoiminen sauna- ja virkistysallasosaston ja kuntosalin käyttö.

LAITOSKUNTOUTUS

TOTEUTUS JA SISÄLTÖ

Sotainvalidien laitoskuntoutus järjestetään 14 vrk:n ja veteraanien laitoskuntoutus 10 vrk:n pituisina kuntoutusjaksoina. Kuntoutusjakso alkaa tulopäivänä klo 14 pidettävällä infotilaisuudella, jossa tutustuaan toisiin kuntoutujiin sekä talon tiloihin ja palveluihin. Tilaisuudessa jaetaan kuntoutujille ensimmäisen viikon hoitokortit ja vapaa-ajan viikko-ohjelman.

Kuntoutus sisältää lääkärin, terveydenhoitajan ja fysioterapeutin tutkimukset, yksilöhoidot ja ryhmätoiminnot. 

MAJOITUS

Kuntoutusjaksolla majoitutaan kahden hengen huoneissa, joissa varustuksena on pyyhkeet ja kylpytakki, wc/suihku, TV, viileäkaappi ja puhelin. Osassa huoneita on inva-varustus.

ATERIAT

Täysihoitoon sisältyy aamiainen, lounas, päiväkahvi, päivällinen sekä iltapala. Erikoisruokavaliot on ilmoitettava etukäteen. 

MUISTA OTTAA MUKAAN

Kuntoutusjaksolla on hyvä olla mukana

 • omat lääkkeet
 • omat henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet
 • verryttely- , ulkoilu- ja uima-asu
 • sisä- ja ulkojalkineet

Suosittelemme kuntoutujille omaa vapaa-ajan tapaturmavakuutusta.

PÄIVÄKUNTOUTUS

TOTEUTUS JA SISÄLTÖ

Päiväkuntoutus toteutetaan 10 hoitopäivänä. Päivän pituus on klo 9.00 – 15.30.
Päiväkuntoutukseen haetaan oman kunnan veteraanineuvojan kautta. Kuntoutus jakso alkaa ensimmäisenä päivänä infotilaisuudella, jossa tutustutaan toisiin kuntoutujiin sekä talon tiloihin ja palveluihin.
Kuntoutus sisältää lääkärin, terveydenhoitajan ja fysioterapeutin tutkimukset, yksilöhoidot ja ryhmätoiminnot. Kuntoutusohjelmaan kuuluu myös omatoiminen sauna- ja virkistysallasosaston ja kuntosalin käyttö. Kuntoutujille laaditaan kuntoutusohjelma.

LEPOHUONE

Päiväkuntoutujien lepohuoneet kuntoutuspäivän aikana ovat hostellityyppisessä  ryhmämajoitustilassa, joka  sijaitsee terveyspalveluosaston välittömässä läheisyydessä. Huoneisiin majoitetaan 1 – 2 päiväkuntoutujaa. Ryhmämajoitustilassa on yhteiset wc-, oleskelu- ja peseytymistilat. Huoneessa on varustuksena pyyhe, kylpytakin saa tarvittaessa vastaanotosta.

ATERIAT

Päiväkuntoutukseen  sisältyy aamiainen, lounas ja päiväkahvi. Erikoisruokavaliot on ilmoitettava etukäteen. 

MUISTA OTTAA MUKAAN

Kuntoutusjaksolla on hyvä olla mukana

 • omat lääkkeet
 • omat henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet
 • verryttely- , ulkoilu- ja uima-asu
 • sisä- ja ulkojalkineet

Suosittelemme kuntoutujille omaa vapaa-ajan tapaturmavakuutusta.