Imatrankosken kuohut

Imatrankoski on paitsi kansallismaisema, myös Suomen vanhin matkailunähtävyys. Ulkomaalaiset ovat käyneet ihailemassa koskea jo 1700-luvulta lähtien. Imatran keskustan halkaiseva kosken uoma on kuivanakin vaikuttava näky. Kesäisin se ryöpsähtää täyteen vettä ja muuttuu uhmakkaaksi luonnonilmiöksi, jota tuhannet ihmiset seuraavat sillalta ja kosken rantakallioilta.

Imatran kesäavauksen yhteydessä järjestetään kesän ensimmäinen koskinäytös lauantaina 20.5.2023 klo 18.
Imatran koski virtaa vapaana 22.5.2023 alkaen aina heinäkuun alkuun saakka, jolloin upeaa koskea ja sen kuohuja voi ihailla joka päivä.

Koskinäytökset

  • 20.5.2023 Imatran kesän avaus klo 18
  • 22.5.– heinäkuun alkuun asti ohijuoksutukset, koskii virtaa vapaana
  • Koskinäytökset heinä-elokuussa keskiviikosta sunnuntaihin klo 18

Yksittäisen koskinäytöksen kesto n. 16 minuuttia. Kosken kuohut ovat mahtavimmillaan n. 8 minuutin kohdalla.  Kosken kuohuja säestää varsinaisissa kesäkauden koskinäytöksissä Sibeliuksen Karelia-sarjan musiikki. Parhaita katselupaikkoja ovat *kosken ylittävä silta, *Koskipuiston ranta, Valtionhotellin näköalatasanne sekä alapaviljonki. (*esteetön katselupaikka)

Tiedot sitoumuksetta, aikataulumuutokset mahdollisia. Aikataulu kannattaa aina tarkistaa Imatran kaupungin sivustolta ennen suunniteltua vierailuaikaa.

Lue lisää muista nähtävyyksistä